Vliegende start met inclusie van deelnemers

Vliegende start met inclusie van deelnemers

Nadat we halverwege augustus begonnen zijn met het benaderen van patiënten, hebben we binnen twee maanden al ruim 100 aanmeldingen mogen ontvangen. Veel van deze deelnemers hebben ook onze vragenlijst al ingevuld en wat speeksel afgestaan, waar wij uiteraard erg blij mee zijn. Hartelijk dank aan alle deelnemers!

Voor deze studie willen we de grootste groep kinderen en jongvolwassenen met een mononier ter wereld verzamelen, zodat we echt iets kunnen zeggen over de oorzaken en prognose. Ons doel is om minimaal 600 deelnemers te vinden, en dat lukt natuurlijk niet alleen in de omgeving Nijmegen. Daarom hebben we de afgelopen tijd contacten gelegd met collega kinderartsen en kindernefrologen door heel Nederland. Met bijna de helft van de ongeveer 80 ziekenhuizen in Nederland zijn we inmiddels in gesprek over onze studie. We zijn erg blij met de enthousiaste reacties en toegezegde hulp door kinderartsen verspreid door het land.

Hopelijk kunnen we, met steun van onze collega’s door het land, de komende tijd nog veel meer mensen met een mononier informeren over ons onderzoek. Mocht u geen informatie ontvangen hebben maar wel geïnteresseerd zijn kunt u ook zelf contact met ons opnemen via mononier.hev@radboudumc.nl of het contactformulier op de site. We hopen graag van u te horen!